tommarp

Vår scoutkår

Om oss

I Tommarps scoutkår är vi runt 70 medlemmar, där ungefär 50 är barn och unga under 25 år. Vi har verksamhet för barn från året de fyller 7 eller börjar första klass. Vi rekryterar inte alltid aktivt – men nya medlemmar är alltid välkomna! Klicka in här för att läsa mer om att bli scout i Tommarp.

Vi ses varannan vecka på området runt Tommarps bygdegård. Läs mer om våra åldersgrupper och hitta terminsprogram här.

Alla åldersgrupper träffas samtidigt. På så sätt kan vi hjälpas åt mellan grupperna, och äldre scouter kan testa på att leda och stötta yngre. På scoutmöten övar vi på att göra upp eld, bygga saker, leker lekar, fikar, lagar mat eller hantverkar. Under vintern när det är mörkt och kallt har vi ofta något scoutmöte på en annan plats, i badhuset eller i bowlinghallen. Scouting kan vara en massa olika aktiviteter – så länge vi samarbetar och lär oss genom att göra saker på riktigt!

Styrelsen stöttar upp ledarna med allt praktiskt och administrativt. Det är också styrelsen som har samlad kontakt med föräldrar och bjuder in till händelser för hela kåren, till exempel föräldramöten eller familjeläger. Vi skickar all info via mejl, lägger upp i vår interna Facebookgrupp och på hemsidan. Kontaktuppgifter till oss hittar du här.

Ett år i Tommarps scoutkår

Under terminerna:

• Scoutmöten varannan vecka
  • Föräldramöten i terminsstart
  • Fixardagar med ledare och föräldrar
  • Scouterna säljer saker för att samla in pengar
  • Övernattningar/hajker per åldersgrupp eller tillsammans